Cod produs: 1433430
In preajma marii o vita puternica isi face cale spre soare printre bobi marunti de scoica pisata si crab macinat. De acolo isi trage seva Sable Noble, vinul nascut unde pamantul se intalneste cu nisipul iar strugurele managiat de soare isi lasa amprenta unica in personalitatea lui complexa.
SOI: Feteasca neagra (50%) & Merlot (30%) & Cabernet Sauvignon (20%). DOC-CMD MURFATLARTIP VIN: secAREAL: Ferma 3, Ferma 11, Ferma 6NOTE:Culoarea este de un rosu intens, purpuriu cu nuante violacee. Aromele sunt defruct dulce de padure, mure, afine si cirese mici si negre de dulceata, la care se adauga un caracter delicat de scortisoara, cuisoare si marzipan. Gustativ,regasim acelasi fruct copt, pruna uscata dar si o prospetime a taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase dinlemnul de stejar.
VIE –PARTICULARITATI:Latitudine: 44°10´- 44°20´ latitudine nordica, Longitudine: 28°00´-28°30´longitudine estica; Clima: Temperat continentala, influentata de Dunare si MareaNeagra; Relief: Usor valurat, pante 4-5 %; Tip de sol: Cernoziom carbonatat.Strugurii din soiul Feteasca Neagra sunt culesi din parcelele nr. 1146 si 1148,din Ferma 3, asezata la o altitudine de 66 m, spre SE, cu 205 zile de vegetatie in2011, plantate in 2007; strugurii din soiul Merlot sunt culesi din parcelele nr. 346 si 348, din Ferma 11, asezata la o altitudine de 35 m, spre S, cu 202 zile devegetatie in 2011, plantate in 2004; strugurii din soiul Cabernet Sauvignonsunt culesi din parcelele nr. 562, 564 si 568 din Ferma 6, asezata la o altitudinede 52 m, spre S, cu 201 zile de vegetatie in 2011, plantate in 2003.
AN RECOLTA:Pentru recolta anului 2011, toamna blanda si insorita precum si lipsa precipita- tiilor au oferit podgoriei Murfatlar conditii ideale producerii unor vinuri rosii decalitate exceptionala. Temperatura medie in luna iulie, luna esentiala pentru vin,a fost de 23.8 C, orele de insolatie efectiva 2099, iar precipitatiile in lunile devegetatie de 350 mm.
VINIFICATIE:Strugurii de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, au fostrecoltati manual si vinificati separat. Odata ajunsi la Crama Atelier, strugurii aufost trecuti mai intai printr-un proces de sortare riguroasa , “bob cu bob” sidesciorchinare. Omogenizarea periodica a mustului in fermentatie cupielita strugurilor a asigurat extractia aromelor tipice de soi, culoarea sitaninurile. Vinul tanar a fost tras la maturare intr-o combinatie de butoaie noidin lemn de stejar si budane, pentru o perioada de 14 luni. Asamblarea celortrei componente s-a facut dupa degustarea atenta a vinurilor din fiecare vas delemn. Procesele de conditionare si filtrare au fost pastrate la un minim necesarpentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa a vinului.
SERVIRE:16°- 18° Celsius. Un vin excelent pentru carnea de vita la gratar, preparateledin carne de miel, goulash, mancaruri si mirodenii mediteraneene, moussaka,paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente, branzeturi mature sideserturi cu ciocolata neagra, amara. Potential de invechire: delicios acum prin tinerete si exuberanta, dar se vadomoli foarte frumos, prin pastrare atenta la sticla, in urmatorii 5 - 7 ani.
DATE TEHNICE:Alc =13,0%; Zah=3.0g/l; pH=3.53; AT=5.71; AV=0.60.
Specificatii
Brand |
m1. crama atelier
|
Categorii: Bauturi Bauturi m1. crama atelier
Brand-uri: m1. crama atelier
Cod produs: 1433430
TeamDeals - Relatii clienti
Avem 2 solutii pentru tine:
Vreau si eu sa fiu la curent cu noile reduceri, branduri, tendinte.
Prin continuare declari ca esti de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si Conditiile site-ului.
Fii primul care:
Prin activarea notificarilor confirm ca am peste 16 ani
Pentru a salva permanent acest produs, te rugam sa te loghezi sau sa Creeazi cont nou »
Alege culoarea si marimea care ti se potrivesec!
Alege culoarea si marimea care ti se potrivesec!
Încă nu te-ai abonat la newsletterul teamdeals?
Fii primul care află cele mai bune promoții!
Aboneaza-te la noutati